Varför köpa marshmallow fluff när du kan göra eget och super gott ?! 
 
Jag har provat att göra marshmallow fluff med florsocker också. 
Men denna tycker jag är bättre. 
 
Fluffet kan du använda som fyllningar i kakor, tårtor, cheesecake och det är även gott att toppa glassen med ! Mums. 
 


Jag har även nallat ett par skedar från burken, bara sådär, rätt upp och ner ! 
Farligt men äsch ! Någon sked skadar inte, bara en massa extra steg på löpbandet. ( suck) 😩 
 
Fluffet kan du förvara i kylskåpet ca 1 vecka i tätslutande burk. 
Du kan även frysa ner det och ta fram vid senare tillfälle. 
 
 
 
Marshmallow fluff
3 stora ägg 
1,8 dl vit sirap
2 dl socker
1 dl vatten. 
1 krd ättiksprit
1 msk vaniljsocker/ eller 1/2 -1 tsk vanilj extrakt. 
 
Häll sirap, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. 
Sänk värmen till medel eller strax under medel och låt sjuda ca 15 minuter. 
Rör inte runt för mycket i kastrullen. 
 
Undertiden det kokar : 
Separera äggulor från vitorna.
 
Häll äggvitorna i en helt ren metall bunke. ( jobba med bakmaskinen) 
Vispa upp äggvitorna på hög hastighet och tillsätt 1krm ättika. 
Tillsätt sen 2 tsk socker och fortsätt vispa tills du har ett fast skum. 
 

När sockerlagen är färdig
Tillsätter du den försiktigt i en liten stråle ner i bunken med dem uppvispade äggvitorna, samtidigt som du vispar igen på medel hastighet. 
Vispa ca 10 minuter eller känn på nederdelen av bunkens utsida så att det har svalnat lite. 
Öka hastigheten till hög och vispa ytterligare 5 minuter. 
Nu ska bunken inte kännas så varm. 
Tillsätt sedan vaniljsockret/aromen och vispa ytterligare 1-2 minuter. 
 
Nu har du en ljuvlig fluff att bjuda på. 
 

Fluffen kan du förvara i en tätslutande burk ca 1 vecka i kylskåpet. 
Du kan även  frysa  ner och använda vid senare tillfälle. 
Tänk på att ta ut den i god tid då. 
 
 
Smaklig spis :)